Tuesday, May 5, 2009

Final Project for Northern Guilford Middle School

Our art courtyard space represents, Creative Journey, which Jackie and I have used for our concept.  Creative journey to us meant: Engaging all of the five senses through collaboration, exploration, and experimentation.  We have also used active learning, which includes visual learning, kinesthetic learning/tactile learning, and verbal learning.  We as design team wanted to create an atmosphere that would give students and teachers to enjoy the space, as well as be taught in the courtyard space.  

the amphitheater space encourages students, teachers, and also the whole community to gather for theatrical arts, band concerts, choir concerts, and etc.   This space also connects to the living machine with an aqueduct attached to the back of the polycarbonate awning!  This aqueduct engages the sense of sound with rain water flowing down the aluminum aqueduct.  The awning itself is created to absorb sound with the elevated ceiling and excavated amphitheater seating.    

These axonometric's show the space from the (left picture) east wall looking north west and (right picture) west wall looking north east.  These spaces will be talked about in the following perspectives.

These pictures are of the collaboration areas that allow eating areas and classroom settings.  The picture to the left is more for classroom setting.  The picture on the right is used for cafeteria seating, as well as lounge chairs that break off from the tables.  The courtyard in this area allows for movement in the space with it's wide open pathway to the next area.

The picture to the left is again of people engaging in collaboration throughout the eating space.  The picture to the right allows one to see the datum lines, which create the "banner walk" of school spirit.  These vertical flags will be an opportunity for our client to include their own perception of what is important to the school and their school spirit.

The picture to the left is a picture showing the art/classroom space.  In this space, Jackie and I have created interactive walls that will allow students to create artwork and then use the filing system to dry the work (behind the guys sitting down).  The interactive walls are on a tracking system that allows one to turn the panel and slide it toward the datum line, opening up the space even more.  So the space is always changing and easy for students to use, while creating new spaces.  The picture on the right, shows the end of the banner walk, which arrives at the amphitheater.  

These two perspectives show the mural wall and the interactive wall.  These two walls are back to back on the datum line wall space.  The music wall is like a huge xylophone, however, with different materials, different orientations and different scales.  The mural wall is created more for the 8th grade class, which will be able to leave their mark when going to high school.  This will allow the 8th grade to create  a piece of art that can be admired for a year until the next year gets ready to leave.  

No comments:

Post a Comment